Gå til innholdet

Beliggenhet

Gausta Residence ligger på 1000 moh. midt i hjertet av Telemark.

Med ski in– ski out til alpinbakkene, langrennsløypene og fjellheimens umiddelbare nærhet, vil du kunne oppleve naturen her på sitt beste året rundt.

Se landskapsvideo
Se oversiktskart

Gaustatoppen

Gaustatoppen (1883 moh.) er omtalt som Norges vakreste fjell og har en fantastisk utsikt.

Du kan bestige Gaustatoppen til fots eller via Gaustabanen. Det er 1600 meter fra dalbunnen og opp til toppen. Årlig tar ca. 100 000 mennesker turen opp på Gaustatoppen for å nyte den spektakulære utsikten. I klarvær kan du fra toppen se østover til Sverige og en sjettedel av Norge!

På toppen ligger Gaustatoppens Turisthytte, en varmestue med overnattingsmuligheter, bygd i 1893 av fjellets egen naturstein. Hytta drives av Den norske turistforeningen. Her får du ly for vær og vind eller en god plass å nyte utsikten på klare og solfylte dager. Du får kjøpt kaffe, vafler og mat.

Gaustatoppen har en ekte alpefølelse med god fallhøyde og varierende skikjøring. For deg som ønsker å gå eller klatre litt, er det gode muligheter for offpiste og frikjøring i verdensklasse.

Året rundt

Det er like fantastisk i Telemarks fjellverden sommer og høst som vinter og vår. Gausta byr på et variert tur og sykkelterreng, muligheten for å fiske, ro eller padle på Kvitåvatn eller bade i friskt fjellvann.

Krossobanen fra 1926 er Nord-Europas første to-tausbane og ligger kun 20 km fra Gaustaområdet. Banen frakter deg fra Vestfjorddalen og opp til Gvepseborg, 886 moh. Her møter du innfallsporten til Hardangervidda. Nasjonalparken regnes som Europas største villmarksområde og er starten på fantastiske turmuligheter sommer, høst og vinter. Her på toppen finner du også en klatrepark – for alle aldre og egen løype hvor du kan følge i sabotørenes fotspor fra tungtvanns-sabotasjen på Vemork

Med Gaustatoppen og Hardangerviddas enestående natur å boltre seg i har hele familien eventyret rett utenfor døren. 365 dager i året. 

God tur!

Ski in – ski out

Med sitt høyeste punkt 900–1000 moh. er Gausta en av Norges mest snøsikre vinterdestinasjoner – det skaper den perfekte forutsetning for alpint og langrenn! 

Gausta skisenter, med sine 35 bakker, tre barneområder, to terrengparker og utfordrende frikjøring har Gausta noe å tilby alle og er et moderne skianlegg i stadig utvikling. Gaustabanen transpoterer besøkende helt til toppen av Gaustatoppen, og herfra er det mulig å nyte utsikten mens du står på ski ned med varierende vanskelighetsgrader. Lengste nedfarter er 3,8 km, største høydeforskjell er 550 meter. 

Randonnée fra Gaustoppen! Her beveger du deg utenfor de oppkjørte løypene og bestiger topper det ikke går noen skiheis til. Lenge før Gaustabanen ble åpnet for publikum, gikk skientusiaster på randonnée opp til Gaustatoppen og kjørte ned igjen. Det finnes også flere og lettere topper å bestige i området. Muligheten for frikjøring på Gausta er mange.

85 kilometer med langrennsløyper! Velg mellom preparerte løyper av topp klasse, eller legg ut på skitur i den fantastiske fjellheimen. I området rundt Kvitåvatn finner du mykt kuperte løyper som slynger seg gjennom et fredfylt og beskyttet skogsterreng, inkludert en seks kilometer lang lysløype. I vintersesongen blir langrennsløypene preparert hver dag, så alt ligger til rette for flotte skiturer. 

 

Denne siden benytter cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av inforsjonskapsler. 

Nordvik Bærum

Børre Gåsvær
EIENDOMSMEGLER/PARTNER

T: 920 72 780
E: b.gasvar@nordvikbolig.no

Camilla Ringnes
EIENDOMSMEGLER/PARTNER

T: 984 92 063
E: c.ringnes@nordvikbolig.no

Maximillian Waldø-Jensen
EIENDOMSMEGLERFULLMEKTIG

T: 476 02 014
E: m.jensen@nordvikbolig.no


Nyhetsmail

Få oppdateringer om Gausta Residence på mail

Nordvik Bærum

Børre Gåsvær
EIENDOMSMEGLER/PARTNER

T: 920 72 780
E: b.gasvar@nordvikbolig.no

Camilla Ringnes
EIENDOMSMEGLER/PARTNER

T: 984 92 063
E: c.ringnes@nordvikbolig.no

Maximillian Waldø-Jensen
EIENDOMSMEGLERFULLMEKTIG

T: 476 02 014
E: m.jensen@nordvikbolig.no


Nyhetsmail

Få oppdateringer om Gausta Residence på mail

Design: Milla. // Utviklet av Imaker AS